Nadat u een podotherapeutisch onderzoek hebt gehad kan de podotherapeut van ZorgSaam Sportpodotherapie in overleg met u kiezen voor een behandeling met podotherapeutische zolen. Podotherapeutische zolen zijn flexibele inlegzolen. Deze worden speciaal voor uw voeten en dagelijkse activiteiten vervaardigd. 

Door middel van de podotherapeutische inlays wordt een corrigerend, compenserend of drukverdelend effect op de gewrichten van uw voeten en benen bereikt. In de meeste gevallen levert dit na ongeveer acht weken gebruik een afname van de klachten op. Het kan echter langer duren voordat de klachten afnemen. Uw podotherapeut kan u hierover tijdens het eerste consult inlichten. 

De zolen worden gemaakt van verschillende kunstoffen met verschillende functionele eigenschappen zoals schokabsorptie, demping en stabiliteit. De vormgeving en materiaalkeuze is o.a. afhankelijk van het onderzoek, uw voeten, uw klachten, uw schoeisel en uw activiteiten. Ook uw eigen wensen zijn van belang bij de vormgeving van uw zolen. Wij proberen daarbij ook zeker rekening te houden met het schoeisel van uw voorkeur. Voor het dagelijks gebruik werken wij u zolen af met een lederen toplaag. Dit is een comfortabel materiaal waardoor de zolen tijdens het dragen aangenaam aanvoelen. 

De podotherapeutische zolen van ZorgSaam Sportpodotherapie worden geheel digitaal vormgegeven en uitgefreesd. Dit levert minder afval op en vermindert het lijmgebruik. Daarnaast vermindert de lichamelijke belasting die bij het vervaardigen van podotherapeutische zolen ontstaat. En ook niet geheel onbelangrijk: u krijgt een duurzamer resultaat en wij houden meer tijd over voor u als patiĆ«nt.

Afspraak maken? Zet hier uw eerste stap naar gezond bewegen!