Het sportpodotherapeutisch onderzoek onderzoek van ZorgSaam Sportpodotherapie is geschikt voor iedereen die tijdens het sporten klachten ervaart van de voeten, enkels, knieen, heupen en/of lage rug. Ook van een combinatie van klachten in verschillende gewrichten kan de mogelijk oorzaak tijdens het onderzoek worden opgespoord. Welke sport u doet maakt niet uit, wij kunnen alle sporters onderzoeken en waar nodig behandelen. 

De weg naar uw herstel begint bij ZorgSaam Sportpodotherapie altijd met een grondig onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Het eerste onderzoek duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. We nemen een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek af, waarin de voor uw sport relevante gewrichten en spiergroepen worden onderzocht op functionaliteit. Daarnaast maken we een drukmeting van uw voeten waardoor wij de belasting op uw voeten nauwkeurig in kaart kunnen brengen. Uiteraard maken wij ook een videoanalyse van uw looppatroon én (sport)specifieke bewegingspatroon. Tot slot beoordelen wij uw (sport)schoenen.

Na het onderzoek krijgt u in duidelijke bewoordingen direct uitleg over de oorzaak van uw blessure. Afhankelijk van de oorzaak van uw klachten kunnen wij verschillende behandelmethoden toepassen. Wij verwijzen u graag door naar onze collega specialisten indien er aanvullend onderzoek of behandeling noodzakelijk is. 

Tijdens het onderzoek brengen wij verschillende inzichten over het mensenlijk bewegen in de praktijk. Aan de hand van deze inzichten voeren wij ons onderzoek uit. Op deze manier krijgen wij een totale indruk van uw bewegingsmogelijkheden en eventueel aanwezige stoornissen in het bewegen. Door deze werkwijze kunnen wij, als uw klachtenpatroon daar om vraagt, heel gericht samenwerken met andere zorgprofessionals. 

Tijdens het onderzoek brengen wij verschillende inzichten over het mensenlijk bewegen in de praktijk. Aan de hand van deze inzichten voeren wij ons onderzoek uit. Op deze manier krijgen wij een totale indruk van uw bewegingsmogelijkheden en eventueel aanwezige stoornissen in het bewegen. Door deze werkwijze kunnen wij, als uw klachtenpatroon daar om vraagt, heel gericht samenwerken met andere zorgprofessionals. Is er onduidelijkheid over uw klachten? Dan kunnen wij u voor een echografisch onderzoek verwijzen naar onze collega's van Fysiotherapie ZorgSaam.

Afspraak maken of meer weten? Zet hier uw eerste stap naar gezond bewegen! 

 Running 2