Home Slider 22Iedere sport is anders en kent specifieke factoren die een rol kunnen spelen bij blessures. Denk hierbij aan omgevingsfactoren zoals bewegingspatronen, intensiteit, schoeisel, maar ook persoonsgebonden factoren zoals lichamelijke conditie en fysieke bouw. Iedere sporter met klachten vraagt dan ook om een individueel sportpodotherapeutisch onderzoek.

Naar aanleiding van dit onderzoek kan uw sportpodotherapeut in overleg met u besluiten om een behandeling met sportpodotherapeutische zolen te starten. Sportpodotherapeutische inlegzolen worden speciaal voor uw sportschoenen en sportactiviteiten worden vervaardigd. 


De zolen worden gemaakt van verschillende kunsstroffen met verschillende functionele eigenschappen ten aanzien van uw sportactiviteiten.
Hierbij moet u denken aan schokabsorptie, demping en extra stabiliteit. De vormgeving en materiaalkeuze is o.a. afhankelijk van het 
sportpodotherapeutisch onderzoek, uw voeten, uw blessureuw sportschoeisel en uw sportactiveiten.

Een sportzool voor de voetbalschoen zal er dan ook anders uitzien dan een sportzool voor een hardloopschoen. Ook zal er verschil zitten binnen een sport. Neem voetbal: een middenvelder heeft uiteraard een ander bewegingspatroon als een keeper. 

Door middel van de sportpodotherapeutische zolen wordt een corrigerend, compenserend of drukverdelend effect op de gewrichten van de voeten en benen bereikt. In de meeste gevallen levert dit na ongeveer acht weken gebruik een afname van de klachten op. Het kan echter langer duren voordat de klachten afnemen. Uw sportpodotherapeut kan u hierover tijdens het eerste consult inlichten.

Afspraak maken? Zet hier uw eerste stap naar gezond bewegen!