Bij ZorgSaam Sportpodotherapie is het mogelijk dat u een behandeling krijgt met een taping. Op deze pagina leest u alles over de verschillende behandelingsmogelijkheden met tape. Bij ZorgSaam Sportpodotherapie wordt tape regelmatig gebruikt in afwachting van de levering van podotherapeutische zolen en/of sportpodotherapeutische zolen

Kinesiotaping volgens het Medical Taping Concept (MTC)Effecten:
1. Activeren en reguleren van de bloedcirculatie en lymfeafvoerthumb Behandeling Taping 1
2. Pijnverlichting
3. Het ondersteunen en verbeteren van de spierfunctie (ontspannen of activeren)
4. Ondersteuning van gewrichtsfunctie en het deels immobiliseren van gewrichten
5. Neurofysiologische en segmentale beinvloeding

Het gevolg is een snellere genezing!

Toepasbaar:

  • bij overmatige pijnklachten
  • als voorlopige (kortdurige) therapie
  • als aanvullend therapie op een zooltherapie
  • acute klachten
  • zwelling en kneuzingen


ZorgSaam Sportpodotherapie en Kinesiotaping
Op basis van het onderzoek en de blessure kan kinesiotaping als hoofdtherapie of als aanvullende therapie worden geadvisseerd. In onze praktijk wordt met succes gewerkt volgens het zogenaamde Medical Taping Concept. De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor word onmiddelijk de druk onderhuids verminderd in het blessure gebied, waardoor de bloeds-omloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en vermindert de pijn. Naast het positief behandelresultaat, geeft het ook veel praktische voordelen. Deze taping kan gedurende een aantal dagen blijven zitten (ook tijdens het douchen en zwemmen), hierdoor geeft het een 24-uurs behandeling!

Tapen (niet elastische tape)Een mechanische bewegingsbeperking
Een mechanische taping is voornamelijk bedoelt om maximale of extreme bewegingsuthumb Leukotape voetitslagen in gewrichten te voorkomen. Een bekend voorbeeld is een enkelverzwikking (inversietrauma) waarbij we het zwikken proberen te voorkomen. Een extreme bewegingsuitslag kan namelijk resulteren in beschadiging van de weke delen (spieren, banden)

Een mechanische stabilisering
Bij een mechanische ondersteuning stabiliseren we het gewricht tijdens het gehele bewegingstraject.

Druk
Middels een drukverband kun je wordt er druk uitgeoefend op het onderhuidse weefsel waardoor vochtuittreding, met name na acute distorsies en contusies, wordt tegengegaan.

Reflectoir effect
Door de trek van de tape zouden reflexmatig antagonisten (tegenovergesteld werkende spieren) worden gestimuleerd, waardoor bewegingsextremen worden voorkomen, of de stabiliteit wordt verhoogd.

Een psychologisch effect
De aanwezigheid van een tape of verband geeft een prikkel om voorzichtig te bewegen. Echter kan het ook averechts werken. Het is immers denkbaar dat mensen door het dragen van het verband juist overmoedig worden en daardoor het bewegingsapparaat meer gaan belasten.