Op deze pagina vindt u een overzicht van veelvoorkomende rugklachten. Wij hebben voor de overzichtelijkheid gekozen om rugklachten die wij regelmatig in onze praktijk zien te beschrijven. Met klachten die niet beschreven zijn bent u uiteraard van harte welkom. Heeft u last van klachten die niet in dit overzicht beschreven staan? Neem dan contact met ons op!


A-specifieke lage rugpijn


Uw blessure
A-specifieke lage rugpijn is wereldwijd een groot probleem. Miljoenen mensen krijgen te maken met deze vorm van lage rugpijn, waarbij geen duidelijke diagnose gesteld kan worden. Het is dus een andere vorm van lage rugpijn dan bijvoorbeeld een hernia of ischias, waarbij wel een duidelijke diagnose gesteld kan worden.
Vaak is er sprake is van een a-symmetrische belasting van de lage rug. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een afwijkende voetfunctie aan één zijde, terwijl de andere voet goed functioneert. Ook een beenlengteverschil of bekkenscheefstand kan ten grondslag liggen aan het ontstaan van deze klachten. Zwakke rug- en buikspieren kunnen ook van invloed zijn. Hierdoor kunnen bewegingsmogelijkheden van de lage rugwervels veranderen waardoor de rugspieren meer worden belast. Dit leidt dan mogelijk tot klachten.
De klachten bevinden zich meestal in de lage rug en kunnen in verschillende situaties aanwezig zijn. Soms is er sprake van uitstraling naar de buitenzijde van het bovenbeen. Vaak worden de klachten dan aangezien voor heupklachten. Klachten die zich in de heup bevinden zijn echter alleen voelbaar in de lies.

Ons onderzoek en analyse

Het achterhalen van de oorzaak van uw blessure is ons uitgangspunt tijdens het onderzoek. Hiervoor gebruiken wij naast lichamelijke onderzoekstechnieken geavanceerde technieken als drukmetingen en videoanalyse. Hierdoor zijn wij in staat het bewegen van het lichaam als geheel in kaart te brengen. Dat is belangrijk, want de oorzaak van uw blessure hoeft niet alleen in uw voet te liggen. Na afloop van het onderzoek krijgt u in heldere bewoordingen uitleg over de oorzaak van uw blessure.

Ons advies, uw voorkeur
Tot slot bepalen wij samen met u wat de meeste geschikte behandeling is. Samen, want uw wensen zijn daarin leidend.
Mogelijke behandelingen bij a-specifieke lage rugpijn zijn:Afspraak maken? Zet hier uw eerste stap naar gezond bewegen!