Voor sporters
Loopt u tijdens het sporten tegen een blessure aan? Niet zo gek, jaarlijks krijgen Nederlandse sporters gezamenlijk te maken met 3,7 miljoen sportblessures. Hiervan ontstaan bijna een miljoen blessures geleidelijk, dus mogelijk als gevolg van overbelasting. De sporten waar de meeste blessures bij worden opgelopen zijn fitness, hardlopen, voetbal en tennis. Samen zijn deze sporten verantwoordelijk voor 1,5 miljoen blessures op jaarbasis. Ruim 2/3 van alle blessures bevindt zich aan het been. De knie en enkel zijn daarbij het meest aangedaan (VeiligheidNL, 2010).

Raakt u geblesseerd?
De sportpodotherapeut van Sportpodotherapie ZorgSaam kan u helpen. Klachten aan de voet, knie, heup en/of lage rug tijdens het sporten worden niet zelden veroorzaakt door een afwijkende functie van uw voeten. En dat geldt zeker voor klachten die geleidelijk (door overbelasting) zijn ontstaan!

De sportpodotherapeut van Sportpodotherapie ZorgSaam doet altijd eerst een grondig onderzoek van 45-60 minuten naar de oorzaak van uw klachten. Daarbij worden onder andere een videoanalyse gemaakt van het sportspecifieke bewegingspatroon. Ook worden uw sportschoenen beoordeeld. Na het onderzoek krijgt u een advies en wordt indien uw klachten daar aanleiding toe geven in samenwerking met een (sport)fysiotherapeut en/of manueel therapeut de behandeling opgestart.

Afspraak maken? Zet hier uw eerste stap naar gezond bewegen!